Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Παιδιά και λουλούδια-Η ευτυχία μας

Πριν λίγο καιρό εγκρίθηκε η συμμετοχή της τάξης μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning με θέμα "children and flowers-our hapiness" (παιδιά και λουλούδια -η ευτυχία μας).
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό έργο που διεξάγεται ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης  με σκοπό τη συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς διαφορετικών χωρών και την ανταλλαγή γνώσεων , πληροφοριών, στοιχείων πολιτισμού κ.τ.λ. με βασικό άξονα τα φυτά , τα δέντρα και το περιβάλλον.
Ήδη λοιπόν, τα πρώτα βήματα  αυτού του προγράμματος έγιναν και ένα από τα συνεργαζόμενα με εμάς σχολεία μας έστειλε τις πρώτες του  δραστηριότητες.
Πρόκειται για μια τάξη μαθητών από  ένα δημοτικό σχολείο της Λιθουανίας ,στην πόλη Κρέτινγκα (κλικ εδώ),  που αυτές τις μέρες επισκέφτηκαν ένα μοναδικό μουσείο φυτών στη χώρα τους.
Το μουσείο αυτό έχει έκταση περίπου 700 τ. μ.  και  περιλαμβάνει 580  φυτά, με πολλά από αυτά να είναι τροπικά.
Στις φωτογραφίες που μας έστειλαν μπορείτε να θαυμάσετε τον παραπάνω χώρο , που διαθέτει πολλές ομορφιές  και εντυπωσιακούς χώρους.
Σαν απάντηση, τους στείλαμε κι εμείς δύο φωτογραφίες από την πρώτη μας επίσκεψη στον σχολικό μας κήπο , που ήταν καταπράσινος  από τις πολλές βροχές που είχαμε τους τελευταίους μήνες, ενώ βρήκαμε και την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα τρία βασικά μέρη των φυτών, τα φύλλα, τον κορμό και τις ρίζες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου